Δελτίο Τύπου Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

14/11/2018


Image title

Το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ύστερα από την επιτυχημένη έναρξη εχθές 13 Νοεμβρίου και την τιμητική εκδήλωση στον Γιώργο Αρβανίτη, ξεκινάτη δεύτερη μέρα λειτουργίας του, σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου με τη νεανική δημιουργία στο Θέατρο Παπαδημητρίου, αλλά και στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν.Ευβοίας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες νέων δημιουργών από σχολεία όλης της Ελλάδας. Για πρώτη φορά επίσης πραγματοποιήθηκε και το κινηματογραφικό εργαστήρι DocRocks, στο οποίο τα παιδιά που συμμετείχαν έγιναν οι ίδιοι δημιουργοί μιας ταινίας μικρού μήκους.

Image title


Στις 17:00, στο Θέατρο Παπαδημητρίου, θα γίνει έναρξη του αφιερώματος στον Πορτογαλόφωνο κινηματογράφο με την προβολή των ταινιών Alentejo 96’, του Sergio Trefaut και Eca de Queiros Reality and Fiction 44’, από το  Instituto Camoes στις 18:40. Ακολούθως, θα προβληθούν οι ταινίες El Padre de Gardel του Ricardo Casas 78,΄ στις 19:26 και Irma 12’, του Charles Fairbanks στις 20:47, στα πλαίσια του Ισπανόφωνου αφιερώματος.

Παράλληλα με τις προβολές, το απόγευμα στις  18.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας«Αρέθουσα», θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Περί της οικίας του Βενετσιάνου Βαΐλου του Νεγκροπόντε» του Τάσου Καλαθέρη, ενώ αμέσως μετά στις 20:00 θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου «Πλωτή Πατρίδα» του  Δημήτρη Παπαχρήστου.

Στις 18.00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Ευβοίας θα προβληθεί η ταινία της Marie Noelle Moreigne, Wadah 53’, στα πλαίσια του αφιερώματος «Aint I a woman?».

Η ημέρα θα κλείσει με το Διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

Παράλληλα με τις προβολές από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:

  •      Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου «Αριστοτέλης», Έκθεση «Terrain»

  •      Φουαγιέ Μεγάρου Περ. Ενότητας Εύβοιας, Έκθεση «Ain’t I a woman?»

Image title

Image title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter